O‘ZBEKISTON TARIXINI O‘QITISHDA INTERAKTIV VA INNOVATSION USULLAR VA TARIXIY SHAXSLAR OBRAZINI YOSHLAR ONGIDA SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK ASOSLARI - Pardayeva Sarvinoz Ro‘ziqul qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
O‘zbekiston tarixini o‘qitish jarayonida interaktiv va innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda tarix darslarida multimedia vositalari, virtual ekskursiyalar, raqamli platformalar, loyiha asosidagi ta’lim hamda muammoli o‘qitish metodlari orqali o‘quvchilarning faolligi va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalari qanday shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, tarixiy shaxslar obrazini yoshlar ongida shakllantirishda pedagogik yondashuvlarning, jumladan, vizual, dramatizatsiya va interaktiv o‘yin elementlaridan foydalanishning samaradorligi asoslab beriladi. Maqolada zamonaviy ta’lim texnologiyalarini tarix faniga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarda milliy g‘urur, tarixiy xotira va vatanparvarlik tuyg‘ularini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan.