O‘ZBEKISTON ME’MORCHILIGI TARAQQIYOTINING TARIXIY BOSQICHLARI - Nasirova Farida Alijon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston me’morchilik san’atining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tarixiy-madaniy kontekstda tahlil qilingan. Tadqiqot davomida qadimgi davr me’moriy yodgorliklaridan boshlab zamonaviy arxitektura yo‘nalishlarigacha bo‘lgan jarayonlar uzviylik nuqtayi nazaridan o‘rganilgan. Me’morchilik rivojining ijtimoiy, diniy va texnologik omillari ilmiy asosda tahlil qilinib, milliy me’morchilik an’analarining bugungi kundagi talqini yoritilgan.