FARG‘ONA SHAHRINING TARIXIY HARBIY ARXITEKTURASI: MUDOFАA TIZIMLARI, BARQARORLIK TAMOYILLARI VA ZAMONAVIY SHAHARSOZLIKDAGI ILMIY ASOSLARI - Nasirova Farida Alijon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Farg‘ona shahri tarixiy harbiy arxitekturasi, uning mudofaa tizimlari va barqarorlik tamoyillari tahlil qilinadi. Qadimiy Farg‘onaning mudofaa inshootlari, qal’a devorlari, minoralar va ularning strategik joylashuvi arxitektura nuqtayi nazaridan o‘rganiladi. Tadqiqotda ushbu tizimlarning zamonaviy shaharsozlikdagi ilmiy asoslari va ularni qayta tiklash imkoniyatlari yoritiladi.