OILAVIY ZO‘RAVONLIK JABRDIYDASI BO‘LGAN AYOLLARNI HIMOYA QILISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Haydalieva Mehrangez Hatam qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Oilaviy zo‘ravonlik jamiyatimizda dolzarb va og‘riqli muammolardan biri bo‘lib, uning oldini olish, unga barham berish va eng muhimi, jabrdiyda ayollarni har tomonlama himoya qilish masalasi davlat va jamiyat e’tiborining markazida turibdi. Bugungi globallashuv va axborot texnologiyalari asrida ham oilaviy zo‘ravonlikning turli ko‘rinishlari kuzatilmoqda, ayollar huquqlari poymol qilinayotgan holatlar uchrayapti. Shu bois, oilaviy zo‘ravonlik qurboni bo‘lgan ayollarni himoya qilish bo‘yicha tizimli hamda samarali mexanizmlarni takomillashtirish eng muhim vazifalardan sanaladi. Ushbu tezisda oilaviy zo‘ravonlik jabrdiydasi bo‘lgan ayollarni himoya qilish mexanizmlarini takomillashtirish haqida ma’lumotlar berilgan.