HOZIRGI ZAMONDA JAHON MAMLAKATLARI TALIM TIZIMI VA PEDAGOGIKA FAN RIVOJI - Yusupova Marjona (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola XXI asr global jamiyati talablari -texnologik taraqqiyot, iqtisodiy o‘zgarishlar va madaniy almashinuv sharoitida jahon ta’lim tizimlari va pedagogika fanida yuz berayotgan tub o‘zgarishlarni o‘rganishga bag’ishlangan. AQSh, Fransiya, Germaniya davlatlari taʼlim tizimi haqida soʻz yuritilgan. Asosiy e’tibor an’anaviy yondashuvalarning yangi, metog va gʻoyalar bilan almashtirilishiga qaratiladi.