AVTOMOBIL KO‘PRIKLAR VA YO‘LO‘TKAZGICHLARI ELEMENTLARIDAGI NUQSON VA SHIKASTLANISHLARNING YUZAGA KELISH SABABLARI - Azamjonov Ro‘ziboy (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Avtomobil yo‘llaridagi temirbeton ko‘priklar va yo‘lo‘tkazgichlar elementlarida yuzaga keladigan nuqson va shikastlanishlarning kelib chiqish sabablari keng yoritilgan. Tadqiqot davomida inshootlarda asosan beton himoya qatlamining yemirilishi, armaturalarning korroziyaga uchrashi, konstruktiv elementlardagi charchoq hodisalari hamda gidroizolyatsiya tizimining sifatsiz ishlashi kabiomillar tahlil qilindi Shuningdek, iqlim o‘zgarishlari, agressiv muhit, qurilish montaj jarayonlarida yo‘l qo‘yilgan xatoliklar va ekspluatatsiya davridagi texnik xizmatning past sifati kabi omillarning konstruksiyalar mustahkamligiga ta’siri o‘rganildi. Maqolada keltirilgan ma’lumotlar asosida temirbeton inshootlarining uzoq muddatli ishonchliligini ta’minlash uchun diagnostika va texnik xizmat ko‘rsatishning muntazam dasturlarini joriy etish.