O‘QITUVCHINING EKOLOGIK TARBIYA BERISHDAGI SHAXSIY NAMUNA VA AXLOQIY POZITSIYASINING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Abduraxmonova Dilshoda Sayfidin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘qituvchining ekologik tarbiya berish jarayonidagi shaxsiy namuna va axloqiy pozitsiyasining o‘quvchilar ekologik madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘qituvchi shaxsi ekologik qadriyatlarning tashuvchisi sifatida, o‘quvchilar ongida tabiatga nisbatan mas’uliyat, g‘amxo‘rlik va estetik munosabatni shakllantirishda yetakchi rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar, milliy va xalqaro tajribalar, Sh.M. Mirziyoyevning ekologik siyosatga doir qarashlari asosida o‘qituvchi faoliyatining axloqiy-me’yoriy, psixologik va pedagogik jihatlari yoritilgan.