YOSHLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT QULLAB QUVVATLASH CHORALARI SAMARADORLIGI - Ergashev Azizxon Qodirjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yoshlar tadbirkorligini rivojlantirish jarayonida davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlash choralari, ularning mazmun-mohiyati va amaliy natijalari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda mamlakatimizda yoshlarning iqtisodiy faolligini oshirish, ularni o‘z biznesini yo‘lga qo‘yishga rag‘batlantirish maqsadida qator davlat dasturlari, grantlar, imtiyozli kreditlar va startap loyihalarini moliyalashtirish mexanizmlari joriy etildi. Tadqiqotda ushbu choralarning samaradorligi, yosh tadbirkorlarning iqtisodiyotdagi o‘rni va ularning bandlikni ta’minlashdagi roli yoritib berilgan. Shuningdek, davlat qo‘llab-quvvatlash siyosatini takomillashtirish, yoshlar biznesini barqaror rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan institutsional va infratuzilmaviy shart-sharoitlarni yaratish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.