RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA MOLIYAVIY TIZIMNI MODERNIZATSIYA QILISHNING DOLZARB JIHATLARI - Marimova Indira Rasul qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda raqamli texnologiyalar asosida moliyaviy tizimni modernizatsiya qilishning mohiyati va ahamiyati yoritilgan. Asarda raqamli to‘lov tizimlari, elektron banking va fintex xizmatlarining rivojlanish jarayonlari hamda ularning samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston moliyaviy tizimidagi raqamli transformatsiyaning afzalliklari va mavjud muammolar haqida so‘z yuritiladi.