TIJORAT BANKLARIDA KREDIT RISKILARINI BOSHQARISHNING INNOVATSION USULLARI - Marimova Indira Rasul qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda tijorat banklarida kredit risklarini kamaytirishning zamonaviy innovatsion usullari tahlil qilingan. Asarda sun’iy intellekt, Big Data va blokcheyn texnologiyalari yordamida kredit baholashning yangi mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston bank tizimi uchun takliflar ishlab chiqilgan.