AKMЕOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA IT YO‘NALISHIDAGI TO‘GARAK ISHTIROKCHILARINING MOTIVATSIYASINI OSHIRISH TIZIMI - Botiraliyeva Maftuna Botirali qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada IT yo‘nalishidagi to‘garak ishtirokchilarining o‘quv motivatsiyasini oshirishda akmeologik yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Akmeologiya fanining nazariy asoslari, uning shaxsiy va kasbiy rivojlanishdagi o‘rni, shuningdek, informatika ta’limida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Akmeologik yondashuv orqali o‘quvchilarning shaxsiy kamoloti, ijodiy fikrlashi, o‘z-o‘zini baholash va o‘z ustida ishlashga bo‘lgan ehtiyoji kuchaytiriladi. Maqolada IT yo‘nalishidagi to‘garaklarda motivatsiyani oshirishning bosqichlari, pedagogik sharoitlari va samarali omillari tizimli tarzda bayon etilgan