MAKTABGACHA VA UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARIDA SIFAT MENEJMENTI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Xosiyatxon Saparbayeva Yergashovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha va umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida sifat menejmenti tizimini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ta’lim sifati menejmenti tizimining zamonaviy modeli, uning asosiy komponentlari, xalqaro standartlarga mos ravishda joriy etish mexanizmlari va O‘zbekiston ta’lim tizimi sharoitida tatbiq etish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, menejment tizimini modernizatsiyalashda raqamli texnologiyalar, baholash tizimi, pedagogik monitoring hamda o‘qituvchilarning kasbiy rivojlanish darajasi asosiy omillar sifatida tahlil qilinadi.