ZAYTUN (Olea.) O‘SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI HAMDA XALQ TABOBATI VA TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Kenjayev Rauf Ro‘ziboyevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda zaytun o‘simligining biologik xususiyatlari, tarkibi, shu bilan birgalikda inson organizmiga ta’sir qilish mexanizmlari va inson organizmida zaytun (Olea) o‘simligi tarkibidagi moddalarning dorivorlik xususiyati, xalq tabobatida tutgan o‘rni haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ahamiyati jihatidan muhim bo‘lganligi sababli O‘zbekistonda xususan Surxondaryo viloyati sharoitiga har qanday iqlim sharoitiga moslashtirib introduksiya qilish chora-tadbirlari to‘g‘risida yoritilgan.