YOSHLAR DUNYOQARASHIDA DINIY VA AXLOQIY QADRIYATLAR UYG‘UNLIGINING IJTIMOIY-FALSAFIY ASOSLARI - Dilbar Ruzmetova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yoshlar dunyoqarashida diniy va axloqiy qadriyatlarning o‘zaro uyg‘unligi hamda ularning ijtimoiy-falsafiy mohiyati tahlil qilingan. Maqolada diniy qadriyatlarning axloqiy me’yorlarni shakllantirishdagi roli, yoshlar ma’naviy tafakkurining rivojida e’tiqod va vijdon tushunchalarining o‘rni ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda diniy va axloqiy tarbiyaning uyg‘unligi yoshlar ma’naviy immunitetini mustahkamlovchi muhim omil sifatida tahlil etilgan