XX ASR BOSHLARIDA TURKISTONDA ZAMONAVIY TIBBIY MUASSASALARNING KENGAYISHI - Bozorov Umid Narzulla o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda XX asr boshlarida Turkiston o‘lkasida shakllangan zamonaviy tibbiy muassasalar tizimi, ularning hududiy kengayishi, ijtimoiy hayotdagi o‘rni hamda sog‘liqni saqlash sohasidagi islohotlar tahlil etiladi. Shuningdek, mahalliy aholi orasida ilmiy tibbiyotga bo‘lgan munosabat o‘zgarishi va imperiya siyosatining bu jarayonga ta’siri yoritilgan.