TELEVIZION FORMATLARDA MULOQOT MADANIYATI: TOK-SHOULAR MISOLIDA TAHLIL - Hasanova Mohira Bahodirovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Televizion muloqot madaniyati bugungi kunda ommaviy axborot vositalari tizimida muhim ahamiyat kasb etadi. Ayniqsa, tok-shou janri bu borada o‘ziga xos alohida o‘rin egallaydi. Chunki tok-shou dasturlari orqali ijtimoiy, siyosiy, madaniy, ma’naviy va boshqa turli masalalar keng ommaga taqdim qilinadi. Shu sababli, bunday ko‘rsatuvlar formatida yuzaga keladigan muloqot va uning madaniy jihatlari alohida o‘rganishga loyiq hisoblanadi. Televizion muhitda vujudga keladigan muloqot-ning asosiy xususiyatlari, zamonaviy axborot ehtiyojlariga va ommaviy auditoriyaning talablariga uyg‘un ravishda takomillashib bormoqda. Televizion formatda muloqot madaniyatining shakllari, uslubi, tuzilishi, ifoda usullari, so‘zlashuv sivilizatsiyasi va kommunikatsiya etikasining o‘ziga xos jihatlari mavjud. Ushbu tezisda Televizion formatlarda muloqot madaniyati: tok-shoular misolida tahlil haqida ma’lumotlar berilgan.