SUG‘URTA KOMPANIYALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASH VA RAQAMLI YECHIMLARNI JORIY ETISH - Karimov Behzod Qahramon oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Tezisda sug‘urta tashkilotlarining moliyaviy barqarorlik va operatsion samaradorlikni ta’minlash mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kapitalni optimal boshqarish, likvidlikni saqlash, risklarni diversifikatsiya qilish va raqamli texnologiyalarni joriy etish sug‘urta kompaniyalarining uzoq muddatli moliyaviy barqarorligini oshiradi. Shuningdek, innovatsion moliyaviy instrumentlardan foydalanish kompaniyaning investitsion daromadlarini barqarorlashtirishga yordam beradi. Maqolada amaliy misollar orqali sug‘urta kompaniyalarida moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va samaradorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilingan.