O’SMIRLAR ONGIDA QADRIYATLARNI SHAKILLANTIRISHNING PEDOGOGIK ASOSLARI - Datqayeva Feruza (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda o’smir yoshdagi o’quvchilarda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakillantirishning nazariy – pedogogik asoslari tahlil etilgan. O’smirlik davrida shaxsning ma’naviy – axloqiy qarashlari va tushunchalari shakillanadi , shu bois ta’lim jarayonida o’quvchilarning ijtimoiy faolligi , masulyatli va ma’naviy yetukligini rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etadi .