EKOLOGIK LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISHNING INNOVATSION VOSITALARI - Kilicheva Kamola Muzaffarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda ekologik loyihalarni moliyalashtirishning innovatsion vositalari tahlil qilinadi. Yashil obligatsiyalar, ekologik grantlar, iqlim fondlari va raqamli moliya platformalari orqali loyihalarning moliyaviy barqarorligini ta’minlash, samaradorligini oshirish va ekologik natijalarni yaxshilash imkoniyatlari o‘rganildi. Amaliy misollar orqali ushbu moliyaviy instrumentlarning iqtisodiy va ijtimoiy foydasi ko‘rsatildi. Shuningdek, maqolada moliyaviy barqarorlikni oshirish va ekologik loyihalarni samarali amalga oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.