ALISHER NAVOIY G’AZALLARIDA ERKAK TIMSOLI - Orifjanova Madina Rasuljon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Quyidagi tezisimizda Alisher Navoiy g’azallarida yaratilgan erkak timsolining badiiy-falsafiy mohiyatini, uning ruhiy-axloqiy, ijtimoiy-grajdanlik va ishqiy-ma’naviy qirralarini tahlil qiladi. Navoiy ijodida erkak timsoli komil inson ideali, oshiq, soqi, rind, zohid kabi turli qiyofalarda namoyon bo’lib, uning nafaqat jismoniy kuchi, balki aql-zakovati, irodasi, matonati, adolati va ilohiy ishqqa intilishi bilan ham ajralib turishi ko’rsatiladi.