MUSTAQILLIK YILLARIDA QASHQADARYO TEMIRYO‘LLARINING MODERNIZATSIYASI VA YANGILANISH JARAYONLARI - Safarov Asliddin (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan so‘ng Qashqadaryo viloyatida temiryo‘l sohasida amalga oshirilgan islohotlar, modernizatsiya va yangilanish jarayonlari ilmiy tahlil etilgan. Mustaqillik davrida temiryo‘l transportining texnik, iqtisodiy va infratuzilmaviy yangilanish bosqichlari, yangi yo‘nalishlarning qurilishi hamda logistika tizimining rivojlanishi xronologik izchillikda yoritilgan. Shuningdek, temiryo‘l tarmoqlarining elektrlashtirilishi, raqamlashtirilgan boshqaruv tizimlari va eksport yo‘nalishlarining kengayishi bo‘yicha aniq ma’lumotlar keltirilgan.