O‘ZBEKISTON SHAROITIDAGI ZAMONAVIY MEHMONXONALARNI MILLIY INTERYER VA EKSTERYERGA MOSLASHTIRISH MASALALARI - Matkurbanova Xayotxon Toshpo'lat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston sharoitida mehmonxona dizaynini ishlab chiqishda milliy me’moriy an’analar va zamonaviy dizayn tamoyillarini uyg‘unlashtirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Global turizm rivojlanish jarayonida mehmonxonalarning milliy identifikatsiyasi ularning raqobatbardoshligini oshiruvchi muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda o‘zbek milliy me’morchiligi elementlarini zamonaviy interyer va eksteryer konsepsiyalariga integratsiyalash yo‘llari ko‘rsatilib, ekologik, ijtimoiy hamda estetik jihatlari ilmiy asosda yoritiladi.