BOSHLANG’ICH SINFLARDA INKLYUZIV O’QUVCHILARDA UCHRAYDIGAN PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Sabohat Bekchanova Matrasulovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda ta’lim olayotgan inklyuziv o‘quvchilarning psixologik muammolari, ularning shakllanish sabablari hamda ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim jarayonida o‘quvchilar jamoaga moslashish, o‘ziga ishonchsizlik, tengdoshlar bilan munosabat o‘rnatishda qiynalish kabi holatlarni boshdan kechirishadi. Maqolada psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati, o‘qituvchining individual yondashuvi va ota-onalar hamkorligining o‘rni yoritilgan.