XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISH VA ULARNI SAMARALI BOSHQARISH TAJRIBASI - Komilov Muhibbulloh Xasanjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb etish va ularni samarali boshqarishning zamonaviy tajribalari, xorijiy davlatlar amaliyoti hamda ularning milliy iqtisodiyot rivojidagi o‘rni keng yoritilgan. Mamlakatga chet el kapitalining kirib kelishini rag‘batlantiruvchi omillar, investitsion muhitni yaxshilash mexanizmlari, soliq va bojxona imtiyozlari, huquqiy kafolatlar tizimi tahlil qilingan. Shuningdek, investitsiya loyihalarini monitoring qilish, korporativ boshqaruv standartlarini qo‘llash, davlat-xususiy sheriklik (DXSh) modeli va innovatsion yondashuvlarning ahamiyati o‘rganilgan. Xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston uchun samarali bo‘lishi mumkin bo‘lgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola xorijiy investitsiyalarni boshqarish bo‘yicha ilmiy-amaliy yondashuvlarni rivojlantirishga ko‘maklashadi hamda investitsion siyosatni takomillashtirishga xizmat qiladi.