BARQAROR RIVOJLANISH STRATEGIYALARINING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Saidov Abdurahmon Sardorbek o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada barqaror rivojlanish strategiyalarining milliy iqtisodiyotga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan yoritib beriladi. Barqaror rivojlanish tushunchasi iqtisodiy o‘sishning uzoq muddatli barqarorligini ta’minlash, ekologik muvozanatni saqlash va jamiyat farovonligini oshirishga qaratilgan tamoyillar majmui sifatida izohlanadi. Tadqiqotda O‘zbekiston iqtisodiyotida qabul qilinayotgan davlat dasturlari, ekologik boshqaruv mexanizmlari, “yashil iqtisodiyot” konsepsiyasiga o‘tish jarayonlari va ularning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri tahlil qilinadi.