TOSHKENT SHAHRIDA TURIZM INFRATUZILMASINING HUDUDIY JOYLASHUVI VA IQTISODIY SAMARASI - Shodiyeva Nafosat Hamza qizi; Ro’zmatov Boburjon Zafarjon o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Toshkent shahrida turizm infratuzilmasining hududiy joylashuv xususiyatlari va uning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Turizm obyektlari, transport tarmoqlari, mehmonxona xo‘jaligi hamda servis xizmatlarining hudud bo‘ylab taqsimlanishi o‘rganilgan. Shuningdek, infratuzilmaning shahar iqtisodiyotiga ta’siri va investitsion faoliyat bilan bog‘liq omillar yoritilgan. Mavzu hozirgi kunda dolzarb bo‘lib, poytaxtning iqtisodiy o‘sishida turizm infratuzilmasining roli katta ahamiyat kasb etmoqda.