O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TURIZM SOHASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Mo‘minova Mavjuda Sharifovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Mustaqillikdan so‘ng turizm sohasining huquqiy asoslari yaratilgani, so‘nggi yillarda esa turizmni iqtisodiyotning strategik tarmog‘iga aylantirish yo‘lida amalga oshirilgan islohotlar tahlil qilingan. Shuningdek, mamlakatda turizmning yangi yo‘nalishlari - ekologik, ziyorat va gastronomik turlarining shakllanishi, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda hududiy rivojlanishga ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan.