HARAKATLAR STRATEGIYASI”NING ISHLAB CHIQILISHI TARIXI VA DAVLAT QURILISHIDA TUTGAN O‘RNI - D.Erkinova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida 2017-yilda qabul qilingan “Harakatlar strategiyasi”ning ishlab chiqilish jarayoni, tarixiy ahamiyati va davlat qurilishi tizimidagi roli tahlil qilinadi. Strategiyaning beshta ustuvor yo‘nalishi – davlat va jamiyat qurilishini takomillashtirish, qonun ustuvorligi, iqtisodiyotni rivojlantirish, ijtimoiy sohani mustahkamlash hamda xavfsizlik va tashqi siyosatni kuchaytirish yo‘nalishlari – mamlakatda amalga oshirilgan tub islohotlar asosida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, strategiyaning O‘zbekistonni yangi taraqqiyot bosqichiga olib chiqqan dastur sifatidagi o‘rni va “Yangi O‘zbekiston” g‘oyasining shakllanishiga ta’siri yoritilgan.