СОЯНИНГ ДОН СИФАТ КЎСАТКИЧЛАРИГА МАЪДАНЛИ ЎҒИТ МЕЪЁРЛАРИНИ ТАЪСИРИ - Мўминов Абдували Акбаралевич; Примқулов Авазбек Умматқулович (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада соянинг махаллий нав ва хорижий навини маданили ўғит меъёриларини соя навларининг поя баландлигигамаъданили ўғитлар меъёрларининг таъсирини аниқлаш тўғрисидаги маълумотлар ўрин олган. Тадқиқотнинг объекти сифатида соянинг махаллий Хосилдор, нав ва хорижий Селекта-302 нави олинган. Тажрибада: Умуман олганда соя экинига қўлланилган азотли ўғит меъёрини оширилиб борилиши дон таркибидаги мой миқдорини кўпайишига, оқсил миқдорини эса камайишига таъсир кўрсатиши аниқланди.