INGLIZ TILIDAGI IDIOMALARNING KELIB CHIQISHI VA ULARNING NUTQDA TUTGAN O‘RNI - Axmadjonova Mastura Maqsudjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi idiomalar va ularning kelib chiqish tarixi o‘rganiladi. Idiomalar tilning ajralmas qismi bo‘lib, ular muloqotda ifodaviylikni oshiradi va til egalarining madaniy qadriyatlarini aks ettiradi. Shuningdek, maqolada idiomalarning ma’no jihatdan tasnifi, ularning zamonaviy ingliz tilidagi roli ham tahlil qilinadi.