AZOTLI O ‘G‘ITLAR QO‘LLASH MUDDATLARINI TUPROQDAGI ALMASHINUVCHI KALIY DINAMIKASIGA TA‘SIRI - Abduhamidov Qudrat Obidjonovich; Ishanqulova Mehri Muratovna; Ishonqulova Gulhon Tagaymurotovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda qishloq xo‘jaligida tuproq unumdorligini saqlash va oshirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tuproq unumdorligining pasayishi, oziqa moddalarining kamayishi va ekinlarning o‘sish jarayoniga ta’sir qiluvchi omillar global miqyosda dolzarb masala hisoblanadi. Ayniqsa, kuzgi bug‘doy kabi asosiy don ekinlari uchun mineral o‘g‘itlarning optimal qo‘llanilishi hosildorlikni oshirish va tuproqning uzoq muddatli unumdorligini ta’minlashda katta ahamiyatga ega.