BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA ALISHER NAVOIYNING “SAB’AI SAYYOR” DOSTONIDAGI ONOMASTIK BIRLIKLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARINI O‘RGATISH METODIKASI - Ravshanova Sharbatoy Rahmatilla qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga Alisher Navoiyning “Sab’ai Sayyor” dostoni orqali onomastik birliklarning semantik xususiyatlarini o‘rgatish metodikasi tahlil qilingan. Interfaol va innovatsion yondashuvlar, jumladan, tushuntirish, muammoli ta’lim, ko‘rgazmali materiallar va o‘yin elementlari orqali o‘quvchilarning badiiy matnni anglash darajasi oshiriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bunday yondashuv o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirish, ularning lingvistik va adabiy bilimlarini mustahkamlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.