BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA OBRAZLI TAFAKKURINI MATN USTIDA ISHLASH ORQALI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Turg‘unova Xumora Xusniddin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning obrazli tafakkurini matn ustida ishlash orqali rivojlantirishning usullarilari yoritilgan. Shu bilan birga matn to‘g‘risida, uning turlari haqida fikrlar mavjud. Matn o‘quvchilarning obrazli tafakkurini rivojlantirish uchun qay tarzda yordam berishili aytib o‘tilgan. Tafakkur tushunchalariga alohida urg‘u berilgan.