ZAMONAVIY TEXNOLOGIYANING TA’LIMDAGI TA’SIRI - Mahkamova Sabrina Ikron qizi; Mirzayeva Gulasal Ergashovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Texnologiya hayotning bizga bergan katta hadyalaridan biri hisoblanadi. Hozirgi davrni ko‘plab mutaxassislar texnologiya asri deb atashadi, chunki zamonaviy texnologiyalar iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotning muhim omiliga aylangan. Ta’lim sohasi ham texnologik innovatsiyalar ta’sirida sezilarli o‘zgarishlarga duch kelmoqda.Texnologiya ,albatta, biz yashayotgan hayot tarzimizni tubdan o‘zgartirdi. U hayotning turli jabhalariga ta’sir ko‘rsatdi va hayotga yangi ta’rif berdi. Shubhasiz, texnologiya hayotning har bir sohasida muhim rol o‘ynaydi. Texnologiyalar yordamida ta’lim olish yanada qulaylashdi. Internet orqali darsliklar va akademik materiallarga tezkor kirish, vizual vositalar yordamida samarali o‘rganish imkoniyatlari kengaydi. Onlayn ta’lim va raqamli vositalar o‘quv jarayonini moslashuvchan va shaxsiylashtirilgan shaklga keltirdi. Shuningdek, PowerPoint, Canva kabi dasturlar orqali darslarni yanada qiziqarli va samarali o‘tkazish imkoni paydo bo‘ldi.