KOOPERATIV O‘QITISH USULLARINING ASOSIY TAMOYILLARI VA AHAMIYATI - O'rinboyeva Gulnoza Bahodirovna; Bahodirova Sapura Mahammad Shokir qizi; Sаbirovа Muxаrrаmoy Nurbek qiz (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada kooperativ o‘qitishning asosiy tamoyillari, ta’lim jarayonidagi ahamiyati va afzalliklari yoritiladi. Kooperativ o‘qitish – o‘quvchilarni kichik guruhlarga bo‘lib, o‘zaro hamkorlik orqali bilim olish jarayonini tashkil etish usuli bo‘lib, u nafaqat akademik bilimlarni o‘zlashtirishni, balki ijtimoiy va kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishni ham ta’minlaydi. Maqolada ushbu o‘qitish metodining asosiy prinsiplari, afzalliklari va amaliy qo‘llash usullari yoritiladi.