ЯНГИ ЗАМОН АДАБИЁТИДА ЗУЛФИЯ ИЖОДИНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Panayeva O’g’iljon Bobojonovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada Zulfiya ijodining yangi zamon adabiyotidagi o‘rni, ahamiyati va ta’siri tahlil qilinadi. Zulfiya o‘z ijodi orqali nafaqat ayol qalbining hissiyotlarini ifodalagan, balki Vatanga bo‘lgan sadoqat, mehr-muhabbat va insoniy qadriyatlarni ham yuksak pog‘onaga ko‘targan ijodkorlardan biri hisoblanadi. Shuningdek, Zulfiya ijodining yangi zamon adabiyotida tutgan o‘rni, uning adabiy an’analarga qo‘shgan hissasi va XXI asr o‘zbek poeziyasiga ta’siri keng yoritiladi.