GLOBALLASHUVNING INGLIZ TILIGA TA’SIRI - Shukurova Sarvinoz Alijonovna; Zubaydova Nilufar Nematullayevna; Saloxiddinov Manuchehr (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonining ingliz tiliga ta’siri tahlil qilinadi. Hozirgi kunda ingliz tili xalqaro aloqa, ta’lim, biznes va texnologiyalar tili sifatida mustahkam mavqega ega. Globallashuv tufayli ingliz tili dunyo miqyosida keng tarqalib, boshqa tillarga ta’sir o‘tkazmoqda. Maqolada ingliz tilining dominant tilga aylanishi, lingvistik o‘zgarishlar, yangi so‘zlarning paydo bo‘lishi va mahalliy tillarga integratsiyasi kabi jihatlar yoritiladi. Shuningdek, globallashuv jarayonida ingliz tilining rivojlanishi va bu jarayonning ijobiy hamda salbiy tomonlari muhokama qiladi.