UMUMTA’LIM MUASSASALARI O‘QITUVCHILARINING INKLYUZIV TAYYORGARLIGINI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Muxabbat Nazaraliyevna Toshmurodova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Inklyuziv ta’lim sharoitida pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish zarurati asoslanadi hamda ularni shakllantirish yo‘llari ochib beriladi. Kompetensiyaviy yondashuvning inklyuziv ta’lim jarayonidagi ahamiyati va samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.