OLMALIQ KMK”AJNING YASHIL IQTISODIY FAOLIYATINI BAHOLASH - Ramatov Azamat (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
O‘zbekiston Respublikasining barqaror rivojlanish yo‘nalishidagi strategik maqsadlari doirasida sanoat tarmoqlarining ekologik jihatdan samarali va yashil iqtisodiyot tamoyillariga mos faoliyat yuritishi muhim ahamiyat kasb etadi. Xususan, “Olmaliq KMK” AJ milliy iqtisodiyotning yirik sanoat subyektlaridan biri sifatida resurslarni tejash, chiqindisiz ishlab chiqarish tizimlarini joriy qilish va qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanish orqali yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida yetakchi rol o‘ynamoqda.