MAQSUD SHAYXZODA IJODINING O‘ZBEK ADABIYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada Maqsud Shayxzoda ijodining o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni, uning badiiy mahorati va o‘ziga xos ijodiy uslubi yoritilgan. Adibning ijodida milliy ruh va adabiy uslub uyg‘unligi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, Shayxzodaning shaxsiyati va uning adabiy merosi o‘zbek adabiyoti rivojiga qo‘shgan hissasi bilan bog‘liq jihatlar o‘rganiladi.