SUKUTNING FIZIOLOGIK TABIATI VA OG’ZAKI SPONTAN NUTQDA "SUKUT" TADQIQI - Hakimova Dilnoza Akbarjon qizi; Axmedova Nodira Rustamovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqola sukutning fiziologik, psixologik va lingvistik jihatlarini chuqur o’rganadi hamda uni og’zaki spontan nutq jarayonidagi o’rnini va rolini batafsil tahlil qiladi. Tadqiqot davomida sukutning inson muloqotida kommunikativ ahamiyati, kognitiv jarayonlardagi vazifalari hamda ijtimoiy-psixologik ahamiyati o’rganilgan. Shuningdek, sukutning turli madaniy kontekstlardagi talqinlari va funksional semantikasi haqida batafsil ma’lumot berilgan.