TALABALARNING TEXNIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Shаropov Mirjon Nurхon o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning texnik tafakkurini rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalarni qo‘llash nafaqat o‘qitish sifatini oshirishga, balki talabalarni innovatsion fikrlash va texnik muammolarni hal qilishga yo‘naltirishga xizmat qiladi. 3D-modellashtirish, virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, sun’iy intellekt va raqamli o‘quv platformalaridan foydalanish texnik tafakkurni shakllantirish uchun keng imkoniyatlar yaratadi.