KASBIY O’ZINI – O’ZI ANGLASH VA MOTIVATSIYA PSIXOLOGIK XUSUSSIYATLARI - Nurullayev Firuz Fayzilloyevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada, o’quvchilarning kasbiy tanlovlari va ularning shaxsiy rivojlanishidagi psixologik omillar, xususan, o’zini anglash, kasbiy maqsadlarni aniqlash va o’zgarishlarga motivatsiya bo’yicha chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, o’quvchilarda kasbiy yo’nalish va kelajakdagi kasbiy faoliyatga oid ijobiy motivatsiyani shakllantirishda ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va oilaviy faktorlar muhokama qilinadi.