ABDULLA AVLONIY FAOLIYATIDA PEDAGOGIKA - Adxamova Oltinoy Rafiqjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola Abdulla Avloniy va uning pedagogik faoliyatiga bag’ishlangan bo’lib, o’zbek pedagogikasining rivojiga qo’shgan katta hissasini o’rganadi. Maqolada Avloniyning pedagogik g’oyalari, ilmiy ishlari, o’quv jarayonidagi innovatsiyalari va ularning ta’lim sohasidagi ta’siri tahlil qilinadi. Uning fikrlarining zamonaviy pedagogika bilan bog’liqligi va bu g’oyalar bugungi ta’lim tizimida qanday qo’llanilayotganligi yoritiladi. Avloniyning pedagogik faoliyati nafaqat o’z davrida, balki keyingi avlodlar uchun ham katta ahamiyatga ega bo’lib, uning merosi ta’lim va tarbiya sohasida muhim iz qoldirdi.