BOLALAR IJODIY RIVOJLANISHIDA PAPE MASHE TEXNOLOGIYALARINI TA’LIM JARAYONIDAGI AXAMIYATI - Yaqubova Muhabbat Dilshodbekovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada pape-mashe texnologiyasining bolalar ijodiy rivojlanishidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Pape-mashe texnikasi bolalarga tasavvur, yaratuvchanlik va motorikani rivojlantirishda yordam beradi. Shuningdek, bu jarayon bolalarga muammolarni hal qilish, jamoaviy ishni o‘rganish va hissiy ifodani shakllantirish imkonini beradi. Maqola pape-mashe texnologiyasining bolalar uchun ijodiy va ijtimoiy rivojlanishda ahamiyatini ta’kidlaydi, chunki u bolalarga erkin fikrlash va yangi g‘oyalarni yaratish imkoniyatini beradi