KEYT DIKAMILLONING “UIN-DIKSI TUFAYLI” ASARIDA “HIKOYA QILISH VA TINGLASH” MAVZUSINI TAHLIL QILISH - Qurbonova Gulmera (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
“Uin-Diksi tufayli” o’quvchilarni 10 yoshli, yaqinda o’z dadasi bilan Florida shtatining Naomi shahriga ko’chib o’tgan va bir kuni oziq-ovqat do’konida daydi itni topib, asrab olgan Opal bilan tanishtiradi. Opal Uin-Diksi deya do’kon nomini qo’ygan it, Opalning Naomidagi birinchi do’sti bo’ladi. O’sha yozda Uin-Diksi Opalga boshqalar bilan ham do’stlashishga yordam beradi. Opal Uin-Diksi va boshqalar bilan do’stlashar ekan, onasi haqida tobora ko’proq qiziqib boradi. O’z hikoyalarini aytib berish va boshqalarning hikoyalarini tinglash orqali Opal hikoya qilish hikoyachi uchun muhim va ijobiy tajriba bo’lsa-da, tinglash, shubhasiz, yanada muhimroq va mazmunli ekanligini anglaydi. Romanda aytilishicha, boshqalarning hikoyalarini tinglash jamiyatni qurish, hurmat ko’rsatish va odamlarga qadr-qimmat va maqsadni topishga yordam berishdir.