KO’PKARI - Yigitaliyeva SH (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Milodollad avvalgi III-II asrlardayoq shakllana boshlagan “Ko’pkari”- (Qirg’izlarda “qoqi pari”, Tojiklarda “bo’zkashi” ” ko’pkarichi” ) chavandoz topqirlik ,epchillik talab etgan.