CHAKMON - POLVONLAR LIBOSI - Yigitaliyeva SH (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Chakmon sharq xalqlarining qadimiy liboslaridan biri . uni tikish ayniqsa, Markaziy osiyo xududida keng rivojlangan bo’lib , san’at darajasiga ko’tarilgan. Yurtimizda chakmonlar astarli ,astarsiz ,bosma ,to’qima ,mirzoyi, guldo’zi, sinoyi, qurama kabi turlarga bo’lingan .