АЁЛ- БИР ҚЎЛИ БИЛАН БЕШИК ,БИР ҚЎЛИ БИЛАН ДУНЁ ТЕБРАТАР. - Г. Валиева (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Оилани ҳам, жамиятимизни ҳам бирлаштириб, унга файзу барокат киргизадиган,хонадонларимизни меҳр-муҳаббат, нафосат, эзгулик нури билан мунаввар қиладиган зотлар ҳам аслида мўътабар аёлларимиз, оналаримиз, опа-сенгилларимиздир. Аёл ҳурмату-икромга, эътирофу—эъзозга муносиб зот, уларни эъзозлаш, ҳурмат кўрсатиш, шарққа ўзбек ҳалқига хос олижаноб хусусиятларидан биридир.