ЧУСТ ЗИЁРАТГОҲЛАРИ ВА МАНЗИЛЛАРИ. - Зулфия Комилова (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Фарғона Ўрта Осиёдаги тоғлар орасида жойлашган водий бўлиб, шимолда Тянь-Шань ва жанубда Ҳисор-Олой тоғ тизмалари билан ўралган. Водийнинг умумий узунлиги 300 км,энг кенг жойи 170 км ва майдони 22 минг кв.км ни ташкил этган.Жумладан манзилларидан Чустни анхорлари, ариқларини,ер ости сувларини шифобахшлиги билан сийлаган.